NUSRET GÖKÇE İLE TANIŞIN: İKONİK "SALTBAE" | Nusr-Et Steakhouse
EN YERİNİZİ AYIRTIN RESTORANLAR
TESADÜF YOKTUR.
ODAKLAN, SABRET, TÜM KALBİNLE ÇALIŞ.
NUSRET GÖKÇE

"SALTBAE"

  • İlham veren bir et uzmanı
  • Yenilikçi bir şef
  • Durdurulamaz bir girişimci
  • 1983
  • 1995
  • 2000
  • 2008/2009
  • 2010
  • 2012/2017
  • Bugün
1983

Hikâyenin başlangıç noktası… Nusret Gökçe, Erzurum’un küçük bir köyünde maden işçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 3 yaşındayken İstanbul’a taşınmalarının ardından maddi imkânsızlar nedeniyle altıncı sınıfta okuldan ayrılıp, dönemin öncülerinden olan bir kasap dükkânında çırak olarak çalışmaya başladı.

1995

13 yaşından askere gidinceye kadar, her gün, kesintisiz çalıştı. Mesleğinin en iyisi olmak için kendini ustalığın inceliklerini öğrenmeye adadı. Kalfalık döneminde, üretimden mutfağa operasyonun tüm aşamalarında görev aldı.

2000

Eline bıçak almasına izin verildiğinde ilk bakışta yeteneğiyle fark edildi. En büyük tutkusu dünyanın en iyi kasabı olmaktı. Hiç durmadan çalıştı. 25 yaşında çalıştığı markanın önemli bir şubesinin kasabından sorumlu olmuştu.

2008/2009

Mesleğinde dünyanın en iyisi olma idealinin peşinden giderek, et kültüründe tescillenmiş Arjantin ve Amerika’ya seyahat etti. Farklı et kesim, pişirme ve sunumlarıyla ünlü Arjantin ve ABD’de edindiği deneyimleri kendi birikimleriyle birleştirerek imza stilini yaratıcı ve özgün bir şekilde mükemmelleştirdi.

2010

İlk restoranının ilk şubesini, Türkiye'ye döner dönmez müşterilerinden biri olan Mithat Erdem ortaklığıyla açtı. Etiler Çamlık’ta 10 masa ve 10 ekip arkadaşı ile kapılarını açan Nusr-Et’in et odaklı menüsü son derece sadeydi: Farklı pişirme teknikleri, özenle kesilen etler, yanında sade yan lezzetler. Servis ise çok özeldi. Nusret her masayla birebir ilgileniyor, özel sunumlar gerçekleştiriyordu. Çok kısa bir süre içerisinde ise girişinde uzun kuyrukların oluştuğu, lezzetinin kulaktan kulağa yayıldığı bir buluşma mekânına dönüştü.

2012/2017

İlk restoranında elde ettiği başarı, markaları ile global alanda faaliyet gösteren Doğuş Grup ile ortaklığı getirdi. 2012 yılında d.ream ailesine katılan Nusr-Et, ilk yurtdışı restoranını 2014’te Dubai’de açtı. Ardından Abu Dhabi, Doha, Miami, New York, Dallas, Mykonos, Boston, Beverly Hills, Londra ile global marka yolculuğu devam etti. Misafirleriyle birebir ilgilenme geleneği ve işine aşkıyla bilinirliği dünya çapında yayılırken, ustalığının bir simgesi olarak ortaya çıkan tuz dökme hareketi ile Nusret Gökçe hayallerinin izinde uluslararası bir fenomene dönüştü.

Bugün

Nusr-Et üç kıta, otuz lokasyona yayılan faaliyet alanıyla lezzet tutkunları için global bir uğrak noktası. Kendine has servis ve misafirperverlik anlayışı ile sunduğu tatlar farklı konseptler ve fikirlerle çeşitleniyor. Nusr-Et dünyada sadece etin en iyisi için tercih edilen bir restoran değil, tüm duyuları harekete geçiren bir yemek deneyimi.

Hayatının merkezine işine duyduğu aşkı, çalışkanlığı, tutkuyu koyan Nusret Gökçe’nin halen sayısız hayali var. İlk günkü şevki ve azmiyle çalışıyor, dünyayı öğrenme tutkusuyla deneyimliyor ve keşfediyor. İş insanı olarak ulaştığı başarıyı daha da yukarı ve ileri taşımak için güçlü bir bağlılıkla çalışıyor.